Idei şi sfaturi pentru cumpărături | Saltele și accesorii | BioNest.ro— Bionest.ro Skip to content
Idei şi sfaturi pentru cumpărături | Saltele și accesorii | BioNest.ro

Idei şi sfaturi pentru cumpărături

Locul tău de dormit va fi cu adevărat perfect cu ajutorul produselor potrivite nevoilor tale!
Vârsta, greutatea şi constituţia corporală, obiceiurile de somn şi starea de sănătate precum şi reacţiile organismului la substanţele alergice influențează semnificativ alegerea saltelei corespunzătoare.

 • Saltele pentru bebeluşi

La alegerea saltelei pentru cei mai mici trebuie să optezi pentru tipurile ale căror suprafaţă nu se afundă sub greutatea copilului şi care asigură o susţinere fermă. Alege o saltea cu husa uşor detaşabilă, care poate fi spălată cu maşina și care conţine materii prime cu proprietăţi antibacteriene şi antialergice.

 • Saltele pentru copii

La alegerea saltelei pentru un copil sau un tânăr trebuie să ai în vedere că ei se află în continuă creștere. Vei avea nevoie așadar atât de o saltea, cât și de o somieră care asigură susținerea flexibilă a coloanei. De asemenea, e important ca salteaua să ofere grade sporite de comoditate și protecție pentru articulații și coloană.

 

 • Saltele pentru adulţi

Am spus deja de multeori că locul de dormit ideal trebuie personalizat în funcție de cerințele și așteptările fiecăruia. Coloana vertebrală are nevoie de o susţinere suficient de flexibilă, iar suprafaţa corpului care intră în contact cu patul trebuie să se bucure de confort sporit. Deci, pe baza principiului acţiunii şi reacţiunii, alegerea saltelei ideale trebuie să înceapă cu greutatea corporală pe care salteaua trebuie să o susţină. De asemenea, e indicat să te gândești la principalele zone care creează presiunea cea mai mare asupra corpului. Nu uita, un adult poate
folosi o saltea timp de 10–12 ani, de aceea la cumpărare merită să calculezi şi schimbarea în greutate în viitor.
Alege o saltea care poate oferi confortul aşteptat şi în caz de schimbarea greutăţii cu ± 15 kg!


EVITĂ ALERGENII!
Orientează-te către saltelele fabricate din materiale de calitate superioară, care să asigure îndepărtarea cu ușurință a acarienilor. Astfel, te vei confrunta constant cu problema mirosurilor neplăcute, dar și a disconfortului pe timp de noapte.


ASIGURĂ CLIMATUL DE SOMN ADECVAT!
Pe lângă aerisirea interioară a saltelei gândeşte-te şi la asigurarea unui confort sporit în timpul somnului! Caută modele care prezintă atât faţă vară, cât şi faţă iarnă, sau alege tipul de saltea echipat cu husă pentru reglarea umidităţii şi temperaturii!


ÎN CAZ CĂ APAR DURERI CERE SFATUL MEDICULUI SPECIALIST!
Dacă din cauza unor probleme de sănătate periodice (lombalgie, lumbago, sciatică) corpul tău are nevoie de un pat mai stabil şi mai dur. Astfel, e recomandat să alegi o suprasaltea care întăreşte suprafaţa de dormit, mai ales în perioada sarcinii. Dacă ai probleme frecvente sau permanente la nivelul organelor locomotorii, coloanei sau articulaţiilor nu te baza pe informaţiile găsite în mediul online. Cere sfatul medicului specialist pentru a alege patul adecvat!

Articolul anterior Întreţinere şi curăţare
 • Te ajutăm să alegi | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  octombrie 13, 2022

  Te ajutăm să alegi

  Aranjarea camerei de dormit devine așadar un aspect pe care nu trebuie să îl scapi din vedere. E important să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu în ceea ce privește definitivarea rutinei de somn. Un somn odihnitor te va ajuta să elimini factorii de stres și să te bucuri de o energie debordantă pe tot parcursul zilei.
  Citește acum
 • Întreţinere şi curăţare | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  septembrie 14, 2022

  Întreţinere şi curăţare

  Îţi oferim o recapitulare a celor mai importante sfaturi cu privire la întreţinerea şi curăţarea competentă a saltelelor, pernelor şi produselor din lână fabricate la noi.
  Citește acum