Întrebări frecvente despre saltele | BioNest.ro— Bionest.ro Skip to content

Întrebări frecvente

Aș dori o saltea ortopedică, ce model îmi recomandaţi de pe site?

Toate saltelele noastre sunt ortopedice, alegerea saltelei potrivite depinde însă de mai mulți factori:  greutatea corporală, obiceiul de dormit, sensibilitatea corporală și bugetul alocat.

Cât costă o saltea de 160x200 cm?

Depinde ce categorie de saltea cumpăraţi. Cele mai rigide sunt mai ieftine, cele mai confortabile sunt mai scumpe. Totuși, ambele sunt ortopedice. În general, saltelele pentru o asemenea dimensiune, care oferă performanțe extraordinare, costă peste 1500 de lei. Pe piaţă se găsesc şi saltele mai ieftine, unele pot fi chiar bune, dar de cele mai multe ori nu garantează utilizări îndelungate.

Ce caracteristici are o saltea ortopedică?

- Aliniază coloana vertebrală.

- Susţine eficient corpul.

- Nu exercită presiune asupra punctelor sensibile (șold, umeri).

Medicul a spus să dorm pe o saltea tare, aveţi?

Da, avem saltele tari, acelea sunt foarte bune, doar că vă ajută numai dacă aţi fost obişnuit/ă cu una asemănătoare. Dacă aţi avut o saltea mai moale, sau era tare dar pe parcurs s-a deformat, noi vă recomandăm mai mult o saltea fermă, nu neapărat tare.

Ce deosebire este între o saltea fermă și una tare?

Saltelele tari sunt în general rigide și la suprafață. Cele ferme sunt "tari" doar la mijloc, spre exterior sunt mai confortabile.

Mă doare spatele, doresc o saltea tare, ce îmi recomandaţi?

Sunt câteva saltele tari, ex: Infinity Next, Fitness Natural, Nest, care au un feedback foarte bun din partea clienților. Însă, e indicat să cumpărați o saltea tare numai dacă știți deja ce presupune o asemenea experiență. Dacă a apărut recent o durere de spate şi doriţi să schimbați salteaua vă recomandăm una cu fermitate mare, de ex: Fitnes Max, Relax Cool, MyBed Tehno20.

Care sunt mai bune - cele cu arcuri sau cele din "spumă" (compacte)?

Ambele variante prezintă avantaje şi dezavantaje. Cele cu arcuri sunt de 2 feluri: cu arcuri clasice tip Bonell şi cu arcuri împachetate individual, care se aerisesc mai bine, dar durata de viaţă depinde mult de greutatea corporală a utilizatorului. 

Cele din spumă pot fi din multe materiale: spumă clasică (burete), spuma ortopedică (rece), spuma memory, latex și lista poate continua. Sunt mai rezistente, dar trebuie îngrijite cu atenție.

Cu ce se deosebește spuma ortopedică de burete? 

Baza ambelor materiale este poliuretanul spumificat. Buretele se face prin spumificare la cald, spuma ortopedică se fabrică printr-o tehnologie de fabricaţie la rece. Buretele izolează mai bine, de aceea intervine senzația de cald (simţim propria noastră căldură). Spuma ortopedică are structură de polimerizare care permite o aerisire mai bună. Prezintă mai multe densități. Cu cât spuma este mai densă cu atât este mai fermă, dar scade posibilitatea de aerisire.

Pentru un somn sănătos

 • Te ajutăm să alegi | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  octombrie 13, 2022

  Te ajutăm să alegi

  Aranjarea camerei de dormit devine așadar un aspect pe care nu trebuie să îl scapi din vedere. E important să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu în ceea ce privește definitivarea rutinei de somn. Un somn odihnitor te va ajuta să elimini factorii de stres și să te bucuri de o energie debordantă pe tot parcursul zilei.
  Citește acum
 • Întreţinere şi curăţare | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  septembrie 14, 2022

  Întreţinere şi curăţare

  Îţi oferim o recapitulare a celor mai importante sfaturi cu privire la întreţinerea şi curăţarea competentă a saltelelor, pernelor şi produselor din lână fabricate la noi.
  Citește acum

Ce este latexul, nu este tot un burete?

- da, defapt este tot o spumă, doar că nu se obţine din poliuretan, dar din alte materii prime, în funcţie de ce latex vorbim

- este latex 100% natural, obţinut din laptele arborelui de cauciuc

- se obţine latex sintetic şi din ţiţei ( petrol)

- majoritatea producătorilor de spumă folosesc un latex amestec de natural cu sintetic

Ce latex este în saltelele fabricate la BioTextima?

Folosim două tipuri de latex: latex Mayan Green Bio 100% natural, cu certificat de provenienţă și latex amestec.

Cu ce se deosebește latexul natural, de cel sintetic?

- cel natural este mai grea, are flexibilitatea mai mare dar este mai scump, şi pentru că conţine impurităţi naturale poate avea durată de viaţă puțin mai mică decât cel amestec

- cel sintetic are o durabilitate de viaţă mai mare, caracteristicile fizice sunt mai ușor controlabile. Calitatea spumei depinde mult de procesul de fabricaţie.

De ce se pune cocos în saltea?

- cocos-ul este de fapt o placă de anumită grosime, obţinută din fibra nucii de cocos uscat şi alipit cu latex natural

- placa astfel obţinut, este elastic, dar tare, are rol de a mării fermitatea saltelei

- se aeriseste mult mai bine decât o spumă densă cu aceeași fermitate.

Ce rol are lâna în saltele?

- anumite saltele, au lână sub husă, şi avem un model unde în loc de husă folosim lână pe una din părţi (Anatoflex Classic)

- lână fiind un absorbat foarte bun, preia umiditatea degajată din corp, astfel în saltea va ajunge cantitate mult mai mică de umiditate

- saltelele compacte au sensibilitate mai mare la umiditate, recomandăm îngrijire mai atentă

Trebuie să schimb şi somiera când cumpăr o saltea nouă?

- în general nu, dar depinde cum este suportul ce ţine salteaua. Acestea pot fi mai multe feluri:

- suport compact, din pal, sau placaj - datorită faptului că acestea nu asigură aerisire nu sunt recomandate la saltelele din spumă

- scânduri de lemn, așezate la distanţă una faţă de alta - asigură aerisire ţi o susţinere bună, dar rigidă - recomandăm la saltelele mai înalte

- somiere clasice, cu arcuri de lemn curbate - acestea sunt recomandate la saltelele compacte

- somiere ergonomice - cu arcuri de lemn dublate, pe lângă aerisire şi susţinere acestea măresc şi ergonomia saltelelor - se recomandă la saltele mai puţin înalte, flexibile

Cum se poate îngrijii o saltea?

- în primul rând să asigurăm o aerisire bună, mai ales la saltelele compacte, recomandăm somiere cu lamele arcuite.

- întoarcerea saltelelor 

- spălarea husei, şi folosirea protectiei de saltea

- aspirarea periodica

- ferirea de umiditate, şi dacă cumva totuşi ajunge să nu expunem la soare, ci să uscăm la umbră