Întreţinere şi curăţare | Saltele și accesorii | BioNest.ro— Bionest.ro Skip to content
Întreţinere şi curăţare | Saltele și accesorii | BioNest.ro

Întreţinere şi curăţare

Îţi oferim o recapitulare a celor mai importante sfaturi cu privire la întreţinerea şi curăţarea competentă a saltelelor, pernelor şi produselor din lână fabricate la noi. Ne dorim să îți oferim atât ție, cât și celor dragi confort și funcționalitate sporită timp de ani de zile.

Saltele

Durata de viaţă a saltelei poate fi prelungită dacă o întorci din când în când. Toate materiile prime dispun de o capacitate excelentă de a-şi recăpăta forma, faţa eliberată de sarcină prin întoarcere va beneficia de o perioadă de repaus.
Când întorci salteaua, ţine cont întotdeauna de tipul ei: salteaua cu o singură faţă oferă o suprafaţă de dormit optimă doar pe o parte. E nevoie astfel doar de o singură învârtire. Dacă vrei cu adevărat să-ţi protejezi salteaua, foloseşte protecţia de saltea, care constituie un strat în plus
între saltea şi cearşaf, care reţine eventualele impurităţi. Poate fi spălată și curățată fără probleme.
În schimb, nu îţi recomandăm să încerci materiale străine, cum ar fi nylon-ul sau folia, deoarece au un impact negativ asupra confortului şi climatului de somn oferite de saltea. Dacă ai făcut
deja o asemenea greşeală şi trebuie să speli husa saltelei, respectă întotdeauna recomandările de pe eticheta de curăţare.
Majoritatea huselor noastre trebuie întoarse pe dos înainte de spălare. Se recomandă curățarea la un program de cel mult 60 ˚C. Este permisă de asemenea și curăţarea chimică. Substanţa de albit cu conţinut de clor este inamicul husei de saltea, de aceea nu folosi niciodată asemenea
înălbitori.
Nu usca husa de saltea în maşina de uscat; călcarea husei înainte de întrebuinţare este de asemenea interzisă. Dacă situaţia este mai gravă şi s-a contaminat corpul saltelei, trebuie uscat cu atenție înainte de utilizare. Nu folosi uscătorul de păr, este mult mai bine dacă uscarea saltelei se
face în condiţii de ventilaţie bună, în intervalul de temperatură normal.

O situaţie infinit mai uşoară este cea a saltelelor pentru bebeluşi fabricate din fibre de cocos presate, care pot fi spălate cu dușul. Însă, şi aici este importantă uscarea corespunzătoare: înainte de folosire convinge-te întotdeauna că salteaua este uscată complet!


Perne

Spălarea feţei de pernă se face cu respectarea recomandărilor de pe eticheta de curăţare:
de cele mai multe ori trebuie procedat ca în cazul huselor de saltea:

 •  Poate fi spălată întoarsă pe dos, la o temperatură de maxim 60 ˚C, cu maşina de spălat;
 • A se evita folosirea maşinii de uscat, a fierului de călcat şi a înălbitorilor cu conţinut de clor.
 • În cazul în care contaminarea provine dintr-o sursă lichidă, înainte de folosire trebuie asigurată uscarea completă a pernei sau a materialului de umplere.

Produse din lână

Lâna este un material special, tocmai de aceea curăţarea ei necesită un
procedeu special! Pentru a păstra conţinutul natural de lanolină şi structura originală a materiei lânii se recomandă întotdeauna folosirea substanţelor fabricate pentru curățarea unor asemenea produse.
Produsele din lână pot fi îngrijite, pe lângă spălare, şi prin aerisirea completă, care trebuie executată periodic. Lumina intensă şi directă a soarelui sau căldura verii sunt mai puţin potrivite.
Aerisirea este mult mai avantajoasă dacă se efectuează iarna, în condiţii de burniţă sau pe vreme
ceţoasă, umedă.


Trimite o întrebare! Dacă ai întrebări în ceea ce privește proprietățile produselor noastre sau pur şi simplu nu eşti sigur în ceea ce cauţi, întreabă-ne cu încredere!
Cu ajutorul formularului de contact de mai jos, trimite-ne întrebarea, iar noi vom încerca să te contactăm în cel mai scurt timp!

Articolul anterior Te ajutăm să alegi
Articolul următor Idei şi sfaturi pentru cumpărături
 • Te ajutăm să alegi | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  octombrie 13, 2022

  Te ajutăm să alegi

  Aranjarea camerei de dormit devine așadar un aspect pe care nu trebuie să îl scapi din vedere. E important să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu în ceea ce privește definitivarea rutinei de somn. Un somn odihnitor te va ajuta să elimini factorii de stres și să te bucuri de o energie debordantă pe tot parcursul zilei.
  Citește acum
 • Întreţinere şi curăţare | Saltele și accesorii | BioNest.ro
  septembrie 14, 2022

  Întreţinere şi curăţare

  Îţi oferim o recapitulare a celor mai importante sfaturi cu privire la întreţinerea şi curăţarea competentă a saltelelor, pernelor şi produselor din lână fabricate la noi.
  Citește acum