Bio-Textima Biosystem
Bio-Textima Bioszisztéma

Biosystem

Maximul posibil ce poate fi oferit coloanei

Baza sistemului este somiera alcătuită din două şiruri de lamele care sunt legate între ele cu calupuri de latex în săculeț de bumbac.
Pe această somieră folosim saltele mai subţiri ( 10-15 cm), din latex sau latex şi cocos, dar pot fi fabricate la cerere şi alte saltele din alte materiale compacte ( bumbac, lână, păr de cal, diferite spume ortopedice). Salteaua este livrată în husă comună cu somiera. ( La cerere poate fi şi separat livrată -cum se vede în poză).
Sistemul poate să conțină şi un suport special de susținere ( imaginea a doua) pentru siguranță mai mare, în cazul paturilor mai late de 160 de cm, sau când patul nu are suport de susţinere longitudinale pentru somieră.

Avantajele sistemului:
  • aerisire foarte eficientă. Problema saltelelor compacte este aerisirea mai greoaie în miezul saltelei. Folosind în sistem saltele mai subţiri acestea se aerisesc mult mai ușor. Prin aerisire mai eficientă reducem mult rîscul de a se acumula în miez transpiraţie, care favorizează înmulţirea acarienilor, bacteriilor, şi altor produse alergene.
  • durabilitate în timp. Produsul de bază alcătuit din lamele de lemn, are o durată de viaţă foarte mare ( poate să ţine 2-3 generaţii). Calupurile de latex cu timpul pot fi înlocuite, fiind în  săculeţe prevăzute cu fermoar.
  • susţinere ortopedică de mare eficienţă. Combinaţia de lamele intercalate cu latex ( sau alt material elastic) funcţionează cu si un arc. Lamelele iau forma corpului cu exactitate foarte mare, astfel corpul este protejat de presiunea greutăţii.
  • elasticitate mare. Lamelele funcţionînd ca nişte arcuri, oferă o susţinere dinamică in timpul somnului, astfel nici un punc din corp nu este suprasolicitat în timpul nopţii, regenerarea organismului fiint mult mai eficientă.
  • intreţinere igenică mai uşoară decât in cazul salteleor de grosime mai mare. Saltelele fiind subţiri se pot aspira mult mai eficient, iar suportul poate fi curăţată bucată cu bucată. ( lamelele scoase, sterse, săculeţele spălate, latexul aspirat sau schîmbat)
  • reglabilitate de duritate. Calupurile de latex pot fi mişcate pe lamele în stânga sau dreapta, astfel avem posibilitatea să reglăm uşor duritatea suportului.Prin tragere la mijloc sistemul devine mai tare, prin tragere la margină sistemul devine puţin mai moal
CLASSIC felépítés
DELUXE