Idei şi sfaturi pentru cumpărături

Locul tău de dormit va fi cu adevărat perfect dacă ţi se va adapta!

Vârsta, greutatea şi constituţia corporală, obiceiurile de somn şi starea de sănătate, mai ales starea articulaţiilor şi coloanei, precum şi reacţiile organismului la substanţele alergice au o influenţă determinantă asupra alegerii saltelei corespunzătoare.

Saltele pentru bebeluşi

La alegerea saltelei pentru cei mai mici trebuie să favorizezi tipurile ale căror suprafaţă nu se afundă sub greutatea copilului şi care asigură a susţinere fermă datorită flexibilităţii adecvate. Alege o saltea cu husa uşor detaşabilă, poate fi spălată cu maşina, respectiv conţine materii prime cu proprietăţi antibacteriene şi antialergice.

Saltele pentru copii

La alegerea saltelei pentru un copil sau un tânăr trebuie să ai în vedere că trebuie să protejezi un corp în continuă creştere – care poate creşte chiar mult în anumite perioade. Această caracteristică fiziologică necesită, printre altele, şi o protecţie adecvată a coloanei, de aceea, pe cât posibil, cumpără pe lângă saltea şi o somieră care asigură susţinerea flexibilă. Un alt criteriu important este că, în general, la această vârstă încă nu putem vorbi de o greutate caracteristică adulţilor, de aceea trebuie căutat o saltea care oferă comoditate şi protecţie pentru articulaţii şi coloană – specifice saltelelor pentru adulţi – şi la o greutate corporală mai redusă.

Saltele pentru adulţi

EXCLUSIV PERSONALIZATE!

Nu putem repeta de destule ori faptul că locul de dormit ideal trebuie să fie personalizat, pentru a corespunde necesităţilor corpului tău în funcţie de greutatea şi constituţia corporală şi de obiceiurile de somn. Coloana vertebrală are nevoie de o susţinere suficient de flexibilă, iar suprafaţa corpului care intră în contact cu patul trebuie să se bucure de o primire moale şi confortabilă. Deci, pe baza principiului acţiunii şi reacţiunii, alegerea saltelei ideale trebuie să înceapă cu greutatea corporală pe care salteaua trebuie să o susţină, precum şi cu determinarea zonelor în care se creează presiunea cea mai mare, pornind de la constituţia corporală şi de la poziţia de somn obişnuită. Alege întotdeauna pe baza acestor considerente!

Nu uita, că un adult poate folosi o saltea timp de 10–12 ani, de aceea la cumpărare merită să calculezi şi schimbarea în greutate în viitor: alege o saltea care poate oferi confortul aşteptat şi în caz de schimbarea greutăţii cu ± 15 kg!

EVITĂ ALERGENELE!

Salteaua adecvată corespunde unui număr de alte exigenţe pe lângă cele anatomice. Evită alergenele, alege o saltea care conţine materii prime antibacteriene şi a cărui miez are asigurat şi aerisirea interioară! Astfel poţi evita formarea unui mediu umed, care devine mirositor cu timpul şi favorizează înmulţirea acarienilor de praf, un element alergen prin excelenţă.

ASIGURĂ CLIMATUL DE SOMN ADECVAT!

Pe lângă aerisirea interioară a saltelei gândeşte-te şi la asigurarea unui confort de somn potrivit! Caută modele fabricate cu faţă vară şi faţă iarnă, sau alege tipul de saltea echipat cu husă pentru reglarea umidităţii şi temperaturii!

ÎN CAZ CĂ APAR DURERI CERE SFATUL MEDICULUI DE SPECIALITATE!

Dacă din cauza unor probleme de sănătate periodice (pl.: lombalgie, lumbago, sciatică) corpul tău are nevoie de un pat mai stabil şi mai dur, alege o suprasaltea care întăreşte suprafaţa de culcat. În perioada sarcinii alege o suprasaltea care face suprafaţa de culcat mai moale şi mai confortabilă.

Dacă ai probleme frecvente sau permanente la nivelul organelor locomotorii, coloanei sau articulaţiilor mari, nu experimenta, nu te baza pe informaţii găsite pe internet, cere sfatul medicului specialist în alegerea patului cel mai adecvat pentru tine!

Încă 6 sfaturi importante

01Dacă vrei să cumperi o saltea nouă pentru un pat existent, în prealabil măsoară cu precizie spaţiul disponibil!

02La cumpărarea unei somiere pentru pat dublu, salteaua aleasă trebuie să aibă o saltea personalizată, dar cu înălţime egală!

03Dacă talia ţi-o cere, alege o saltea mai lungă faţă de cea obişnuită!

04Dacă cumperi o saltea pentru un pat deja existent, trebuie să iei întotdeauna în calcul şi preţul somierei! Grilajul de pat, altfel spus scândura de pat stabilă, care oferă o susţinere rigidă, necesită o saltea diferită faţă de o somieră care asigură susţinere flexibilă!

05Dacă vrei să fii circumspect în hotărârea luată, înaintea cumpărării convinge-te dacă salteaua aleasă este fabricată din materii prime controlate şi certificate!

06Dacă vrei să fii circumspect în hotărârea luată, înaintea cumpărării cere informaţii despre garanţia oferită pentru salteaua aleasă, inclusiv detaliile acestei garanţii!