Întrebări frecvente

Ce este BIOGREEN?

BIOGREEN este o spumă cu o flexibilitate excepţională din categoria premium a spumelor reci, cu o excelentă capacitate de aerisire, amestecat cu uleiuri esenţiale vegetale, antibacterian, antialergic, refolosibil.

Ce este ERGOLATTEX?

Ergolattex reuneşte spumele reci cele mai moderne  şi oferă un confort special. Este un material de bază pentru saltele antialergic, cu o bună aerisire, asigură susţinerea dinamică.

Ce este NATUR LATEX?

Această materie primă obţinută din laptele arborelui de cauciuc este prezentă în camerele de dormit de mai multe decenii. Folosită în suprafaţa de culcat a saltelelor, ea oferă o adaptare moale la corp şi creează un mediu mai natural pentru somn.

Ce este MALVAFOAM?

O spumă cu flexibilitate extra, amestecată cu uleiuri vegetale tropice, aplicată ca strat de confort oferă un mediu extrem de lin şi o suprafaţă uşoară pentru poziţia culcat, fără să reducă duritatea şi stabilitatea miezului saltelei.

Ce este MEMORY FOAM?

O materie primă termoactivă a saltelelor, care reacţionează deosebit de eficient la căldura corpului uman, asigurând totodată sentimentul de confort şi adaptarea cât se poate de precisă la linia corpului.

Ce este SPUMA CONFORT ETEROGENĂ PU?

O variantă specială, reciclată şi compactată a spumelor confort, destinată creşterii durităţii saltelei. Deoarece are o flexibilitate punctiformă mai redusă, îmbunătăţeşte consistenţa saltelei şi oferă senzaţia unui mediu de culcat mai rigid.

Ce este SPUMA ORTOPEDICĂ?

Termenul cuprinde toate materiile prime ale saltelelor care au o structură celulară modernă, sunt durabile şi se disting prin flexibilitatea punctiformă şi buna aerisire. Aplicată în diverse variante de duritate, această spumă are o influenţă determinantă asupra flexibilităţii şi durităţii saltelei.

De ce conţin saltelele noastre LÂNĂ?

Suprafaţa de culcat fabricat cu folosirea lânii bio pure asigură un climat de somn corespunzător anotimpului datorită efectelor favorabile naturale ale lânii.

De ce conţin saltelele noastre COCOS?

Foile din fibră de cocos, obţinute din scoarţa nucii de cocos şi a cocotierului sunt flexibile, totodată destul de tari pentru a susţine corpul uman în poziţie culcată. Folosită în variantă netedă sau ondulată, precum şi în diferite grosimi, influenţează capacitatea saltelelor de  susţinere a coloanei.

De ce conţin saltelele noastre BUMBAC?

Bumbacul este fibra pufului fin care acoperă ovarul plantei de bumbac. Este una din cele mai importante materii prime ale industriei textile, datorită proprietăţilor sale extrem de avantajoase. Deoarece bumbacul conţine celuloză în proporţie de 96%, are calităţi excelente de hidrofilie şi de absorbţie a umidităţii, de aceea joacă un rol important în crearea unui climat de somn corespunzător.

Ce trebuie să ştim despre husa ALOE VERA?

Este o husă de saltea de înaltă calitate, microcapsulară. Extrasul de aloe vera cu efect reconfortant, care conţine nenumărate vitamine, antioxidanţi şi alte substanţe valoroase, protejează împotriva acarienilor, fungilor şi microorganismelor care se aşează pe saltea.

Ce trebuie să ştim despre husa ANATOFLEX PAMUT-JACQUARD?

Materia de bază este o stofă bumbac-jacquard extrem de durabilă, matlasată cu lână şi vatelină de bumbac, astfel saltelele produse folosind acest procedeu au două feţe diferite, de iarnă şi de vară.

Ce trebuie să ştim despre husa BAYSCENT?

Stofa de saltea cu capsule aromatice BAYSCENT oferă un climat de somn adecvat datorită microcapsulelor: acestea conţin esenţă de trandafir, iasomie sau de flori proaspete şi elimină mirosurile neplăcute, astfel salteaua rămâne întotdeauna proaspătă şi plăcută.

Ce trebuie să ştim despre husa CERAMIC?

Husa CERAMIC se fabrică dintr-o stofă specială cu fibre ceramice, care asigură o senzaţie termică plăcută. Feţele matlasate cu bumbac şi lână asigură în acest fel un climat de somn corespunzător atât iarna, cât şi vara.

Ce trebuie să ştim despre husa COOLMAX/THERMOLITE?

Structura de fibre a stofei Thermolite (faţa de iarnă) în timpul folosirii captează şi acumulează căldura în partea centrală a stofei, iar stofa Coolmax (faţa de iarnă) asigură drenarea continuă a căldurii corpului şi a aburilor.

Ce trebuie să ştim despre husa EVO?

Este o husă de saltea modernă, cu proprietăţi excelente. Antialergică, asigură o bună reglare a umidităţii şi temperaturii, în plus este şi extrem de rezistentă.

Ce trebuie să ştim despre husa INTENSE?

Husa de saltea INTENSE este întreţesută cu fibre carbon ultrafine, care descarcă electricitatea statică acumulată de corpul uman, prin aceasta somnul în timpul nopţii va fi mai destins, adică mai reconfortant şi mai odihnitor.

Ce trebuie să ştim despre husa PAMUT-JACQUARD?

Stofele de saltea bumbac-jacquard sunt foarte rezistente datorită materiei de bază, oferă o protecţie extrem de durabilă corpului saltelei.

Ce trebuie să ştim despre husa SILVER?

Argintul este nu numai un bun conductor electric, el are şi un puternic efect antibacterian. Husa SILVER FABRICATĂ cu fibre de argint asigură pe lângă reglarea termică şi descărcarea electricităţii statice, garantând astfel un somn mai liniştit şi mai odihnitor.

După câţi ani se recomandă schimbarea saltelei uzate?

Ca orice bun de consum, salteaua are şi ea durata ei de viaţă. În funcţie de calitatea ei, salteaua poate fi utilizată chiar şi timp de 10–12 ani, după care însă trebuie schimbată.

Care sunt semnele care trădează un loc de dormit uzat?

Locul de dormit uzat sau necorespunzător are mai multe caracteristici. Salteaua veche merită schimbată dacă apar pe ea gropi, dacă te trezeşti noaptea cu membre amorţite şi dacă dimineaţa te simţi obosit, extenuat.

Ce trebuie avut în vedere la alegerea saltelei pentru bebeluş?

La alegerea saltelei corespunzătoare unui bebeluş, sarcinile cele mai importante sunt asigurarea respiraţiei şi mişcării libere, curăţabilitatea uşoară şi eliminarea alergenelor.

Ce trebuie avut în vedere la alegerea saltelei pentru copii şi tineri?

În cazul saltelelor pentru copii şi tineri, este esenţială susţinerea flexibilă a coloanei în dezvoltare, astfel, la această vârstă, patul ideal se compune din somiera ce asigură susţinerea flexibilă şi salteaua care contribuie la această funcţie.

Cum este salteaua ideală din punctul de vedere al curăţării?

Printre altele, saltea trebuie să poată fi uşor de curăţat. Acestui criteriu îi răspund cel mai bine saltelele cu husă cu fermoar, uşor detaşabilă şi lavabilă în maşina de spălat.

Care este susţinerea potrivită pentru coloana vertebrală?

Salteaua ideală se adaptează conturului corpului indiferent de poziţia acestuia în timpul somnului. Se poate adapta coloanei, care se compune din părţi convexe şi concave, oferindu-i şi o susţinere de o flexibilitate corespunzătoare.

Ce tip de suprafaţă de culcat să aleg pentru salteaua mea, DURĂ sau MOALE?

Suprafaţa corpului care intră în contact cu patul are nevoie de un mediu moale, comod, care cuprinde corpul. Criteriul cel mai important este să nu se creeze puncte de înaltă presiune pe suprafaţa corpului, pentru că în aceste zone presiunea împiedică circulaţia normală a sângelui şi a limfei , ceea ce provoacă amorţeală, mişcări frecvente în somn, adică un somn neliniştit.

Când trebuie să alegem pentru patul dublu o saltea mare, adică două saltele identice pentru ambele părţi?

Deseori se pune întrebarea dacă în patul dublu trebuie să punem o singură saltea mare sau două saltele diferite? În cazul unui pat dublu, salteaua mare, adică egală pe ambele jumătăţi ale patului este binevenită doar dacă amândoi o consideraţi confortabilă şi corespunzătoare cuplului vostru. Dacă luaţi poziţii diferite în somn, greutatea şi constituţia voastră diferă semnificativ sau starea voastră de sănătate diferă, este absolut sigur că veţi avea nevoie de două saltele cu grosime identică, dar cu structură şi caracteristici diferite.

De ce se recomandă să folosiţi şi someră?

În cazul ideal, patul se compune din două părţi. Prima este salteaua, cealaltă este somiera. Somiera se aşează sub saltea cu scopul de a de contracara greutatea exercitată asupra saltelei şi de a asigura coloanei o susţinere suficient de flexibilă. În plus, o somieră multifuncţională poate creşte semnificativ senzaţia de confort.

De ce este bine să alegem o saltea cu suprafaţa de culcat din spumă memory?

În afară de spumele reci şi latexuri, stratul de suprafaţă al saltelelor pot fi fabricate şi din aşa-numita spumă memory. Proprietatea cea mai importantă a acestei materii este că se înmoaie la căldura corpului uman, astfel se poate adapta corpului până la cel mai mic detaliu.

Care sunt caracteristicile huselor de saltea inteligente?

Pe lângă protecţia articulaţiilor şi susţinerea flexibilă a coloanei, un criteriu foarte important pentru locul de dormit este să poată crea şi menţine un climat de somn corespunzător. În comerţ există de ani de zile saltele  care se introduc în aşa-numitele huse inteligente. Aceste huse au proprietăţi antibacteriene şi pot regla umiditatea şi temperatura.

De ce conţin saltelele noastre ARGINT?

Argintul se foloseşte în fabricarea saltelelor din cauza efectului său antibacterian. Husa de saltea întreţesută cu fire de argint exercită un efect antibacterian prin care ajută la menţinerea curăţeniei saltelei, respectiv împiedică apariţia unor substanţe, de multe ori alergice.

De ce conţin anumite saltele COCOS?

Foile din fibră de cocos, obţinute din scoarţa nucii de cocos şi a cocotierului sunt dure şi flexibile, astfel încât le folosim cu predilecţie pentru o susţinere suficient de flexibilă a coloanei vertebrale.

De ce conţin anumite saltele BUMBAC?

Bumbacul este fibra pufului fin care acoperă ovarul plantei de bumbac. Este una din cele mai importante materii prime ale industriei textile, datorită proprietăţilor sale extrem de avantajoase. Deoarece bumbacul conţine celuloză în proporţie de 96%, are calităţi excelente de hidrofilie şi de absorbţie a umidităţii, de aceea joacă un rol important în crearea unui climat de somn corespunzător.

Saltelele cu arcuri metalice corespund exigenţelor culturii somnului bazată pe bioarmonie?

În zilele noastre, aproape în orice gospodărie se găsesc dispozitive electrice care emit raze electromagnetice. Asemenea dispozitive sunt de exemplu televizorul şi punctul de acces wi-fi. Numeroase cercetări au demonstrat că saltelele cu arcuri metalice – de tip Bonell sau cu arcuri împachetate –acumulează aceste raze şi le radiază ca nişte antene. Tocmai din această cauză, adepţii culturii de somn bioarmonice evită folosirea saltelelor construite pe o structură din arcuri metalice.

Ce fel de coloranţi utilizăm pentru produsele din lână?

Aşternuturile, păturile şi pernele noastre sunt fabricate din lână cu puritate de 100%. Produsele din lână sunt colorate în timpul fabricaţiei cu vopsele natur sau vegetale.

Produsele din lână sunt supuse în prealabil unei curăţări chimice?

Noi folosim doar lâna care nu a fost supusă tratamentelor chimice. Acest lucru este important şi pentru că lâna îşi păstrează astfel conţinutul natural de lanolină, ceea ce uşurează curăţarea lânii, care nu necesită spălare sau aerisire decât cu ocazii rare.

Pentru ce tipuri de alergie se recomandă în special folosirea lânii?

Folosirea aşternuturilor, păturilor şi pernelor din lână bio naturală se recomandă îndeosebi persoanelor care suferă la alergie de praf, pene sau acarieni.