Renunţare la cumpărare

Dreptul de renunțare la comandă, și returnare de produse

Renunțare la comandă

În funcție de statutul comenzii, puteți renunța la comandă după caz:

  • până la confirmarea comenzii puteți renunța la comandă cu formular de renunțare la comandă
  • după plata avansului puteți renunța la comandă, renunțând la valoarea avansului, sau cerând alte produse in schimb (se va lua în considerare comlexitatea produsului comandat la calculul restului de plată a produselor). Trimiteți formularul de renunțare la comandăcompletând la mențiuni dacă doriți alte produse sau renunțați la avans.

Returnare de produse

Legea OUG nr. 34/2014 definește categoriile de produse care pot fi returnate necondiționat la comerțul la distanță. Din acest punct de vedere în cazul produselor noastre putem intâlnii trei situații:

  • Produsele sunt livrate din stoc. Acest lucru se va comunica la confirmarea comenzii. În acest caz puteți renunța la comandă, la primire sau la desfacere din ambalaj (fără folosirea produsului), conform legii în 14 zile, folosind formular de renunțare la comandă. Produsele trebuie returnate in ambalajul original, cu aceași mod de transport, taxele de retur fiind suportate de cumpărător. Returnarea contravalorii mărfii se face conform legii.
  • În cazul în care ați folosit produsele primite, conform art 16. lit. e. din legea sus menționată, nu se pot returna necondiționat. În acest caz schimbarea produsului se face după ințelegere ameabilă.
  • Produsele care nu sunt pe stoc sunt fabricate in mod special la comanda clientului, astfel conform art 16. lit. c., ele nu se pot returna necondiționat. În acest caz eventuala schimbare se poate face după ințelegere ameabilă.